Åkervandring og den aller første høstemeldinga til Osebakken andelsgård

Den aller første høstemeldingen til Osebakken andelsgård finner dere her. Oversikt over åkeren henger på redskapsboden, slik at dere kan lett finne frem. Høstepinner (1 meter lange trepinner med seng nr. og hva som er i raden) står der det er noe å høste.

Vel bekomme!

Åkervandringen
Gårsdagens åkervandring var en suksess! Ja, det må vi kunne si. Med 0ver 50 deltakere som ivrig fulgte gartnerne og stilte spørsmål, flott sommervær og super bakst ble den første åkervandringen på Osebakken andelsgård gjennomført. Nye innmeldinger ble det også.

Takk, Bjarne og Fredrik for super ramme rundt arrangementet og vanvittig gode kaker!

Oppsummering / status
Nå er vi oppe i 111 andelshavere, dere! Vi har fortsatt plass til noen flere, samt at vi diskuterer mulige samarbeidsformer med noen skoler og andre interessenter. Interessen er over forventet, og det kommer stadig flere til. Senest i dag tegnet det seg en ny andelshaver.

Med god støtte fra landbruksavdelingen til fylkesmannen i Telemark og godt samarbeid med Århus andelsgård er det solid grunnlag for god og sunn økonomisk drift.

Faste lukedager for luketrengende åker
Det er stort behov for luking i åkeren. Det er i de neste to ukene det er kritisk for god vekst, og Eline trenger hjelp. Vi jobber med å få til ekstern, profesjonell hjelp også, men i tillegg til det trenger vi all den dugnadshjelpen vi kan få fra dere andelshavere. Så har du en halvtime eller to å avse, er det bare å komme.

Eline er i åkeren stort sett hver dag, men vi har satt følgende faste tider for felles innsats: mandag ettermiddag, 17-19 og lørdager 13-15 i hele juli. Du kan selvsagt komme utenom disse tidene også, Eline setter opp en prioriteringsliste over hvilke grønnsaker som trenger mest luking.

Ellers kan stemningen på åkervandringen best oppsummeres ved bilder. Her er et knippe:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s