Høstemelding uke 34

Det er onsdag, det er onsdag! Her er den: Høstemelding uke 34

Denne gangen vil vi gjerne fokusere på mangolden. Den finner du lengst oppe mot veien (seng 93 og 94) og det er rikelig av den. Hva med å lage for eksempel mangoldpai, slik som Anette har gjort?

Mangoldpai a la Anette:
Fyll ett pajskal med Mangold, snabbt stekt i olivolja med vitlök och lök. Släng på färsk basilika, timjan, tomater och chèvre, grädda en stund et- voila!

Du finner også mange gode oppskrifter – både med og uten andelsgrønnsaker – på styremedlem og kokk Evas Rinkers matblogg «Jakten på det gode liv«. Herved varmt anbefalt!

Faste lukedager i høst
Det er fortsatt stort lukebehov. Det er opp til oss selv hvor fin åkeren skal være, og hvor god avlingen skal bli. Været er med oss, men vi trenger altså lukehjelp for å sikre best mulig vilkår for grønnsakene våre.

Derfor har vi satt av onsdager og torsdager 15-20, som faste lukedager. Eline er i åkeren og kan veilede dere som møter. Hva med å kombinere innhøsting med en halvtimes luking?

Mersmak i Skien
Vi er hjertelig til stede på Mersmak neste helg, sammen med blant andre Århus andelsgård. Det vil bli satt opp en vaktliste for standen (fredag og lørdag), og her trenger vi noen glade andelshavere som kan dele ut brosjyrer og snakke med publikum. Mer informasjon om det kommer i egen e-post, så følg med i innboksen deres.

Facebook-siden vår deles både oppskrifter og erfaringer fra åkeren. Det kan lønne seg å følge med der. Det gjør dere enkelt ved å like siden.

Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s