Høstemelding uke 35

Jadda, det bugner i åkeren og det er massevis å høste – her er ukas høstemelding!

Høstemelding uke 35

Husk lukedager onsdager og torsdager 15-20. Hvorfor ikke kombinere høstingen med litt luking og en prat med gartner Eline?

Denne uka er blant annet fennikelen høsteklar. Bruk den for eksempel som en av ingrediensene til fiskesuppe – det er knallgodt. Under finner du litt mer informasjon (hentet fra frukt.no):

«Fennikel har fra tidlig av vært kjent i Asia og Middelhavslandene som en krydderplante. Den har en sterk lukt og aromatisk smak og finnes i forskjellige varianter. Smaken kan minne om lakris eller anis. De friske skuddene som ofte følger med kan brukes som dill. Fennikel er en næringsrik grønnsak, blant annet inneholder den mye A- og C- vitaminer. Det sies også at fennikel har en gunstig effekt på fordøyelsen.

Fennikel kan brukes både rå og kokt. Stilkene renses og skylles godt og de ytterste trevlene på de tykkeste stilkene skrapes av. Rå fennikel kan brukes i salater og som snacks til dip. Kan også brukes rå til ostebordet. Skjær da fennikelen fra bunnen av slik at den deler seg i skiver som en løk. Fennikel kan også kokes, men da bør den deles først i store biter. Den kokes i kun noen minutter, slik at den beholder spensten. Kokt fennikel er deilig til lammekjøtt og fiskeretter og brukes mye i det italienske kjøkken. Fennikel kan også gratineres.»

Mersmakfestivalen 30. og 31. august
Til helgen er det Mersmak i Skien, og vi er hjertelig til stede på stand sammen med Århus andelsgård. Der kommer vi til å dele ut foldere, og vi har en liste for interesserte nye andelshavere. Ta en tur innom, da vel! Det blir supergøy!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s