Litt søtt til maten – squashkake

Her kommer en oppskrift fra Rebekka Nærum, som i alle fall jeg skal prøve snart:

SQUASHKAKE

eller Amerikansk valnøttkake. Fritt etter ”godt for ganen godt for hjertet ”

Ingredienser
50 g rosiner
1 dl konjakk
2 store egg
200 g sukker (eller noe mindre)
1,5 dl rapsolje
5 dl (ca. 350 g) squash  (Kan bruke gulrøtter i steden)
125 g valnøtter, grovhakkede
1 ss sitronskall, revet
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
0,5 ts salt
1 ts kanel

Fremgangsmåte
La rosinene trekke i konjakken ca. 15 minutter.  Visp eggedosis av eggene og sukkeret.  Skrell og riv squashen.  Tilsett oljen, squashen, valnøttene og sitronskallet.  Sikt i hvetemelet med hevemidlene, saltet og kanelen. Tilslutt tilsettes rosinene og konjakken.  Bland godt.  Ha røren i en godt smurt form (22 cm i diameter).

Stekes ved 180 grader i ca. 1 time.

Glaser kaken med melis rørt ut i sitronsaft.  En herlig, saftig kake.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s