Litt søtt til maten – squashkake
Her kommer en oppskrift fra Rebekka Nærum, som i alle fall jeg skal prøve snart:
SQUASHKAKE
eller Amerikansk valnøttkake. Fritt etter ”godt for ganen godt for hjertet ”
Ingredienser
50 g rosiner
1 dl konjakk
2 store egg
200 g sukker (eller noe mindre)
1,5 dl rapsolje
5 dl (ca. 350 g) squash (Kan bruke gulrøtter i steden)
125 g valnøtter, grovhakkede
1 ss sitronskall, revet
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
0,5 ts salt
1 ts kanel
Fremgangsmåte
La rosinene trekke i konjakken ca. 15 minutter. Visp eggedosis av eggene og sukkeret. Skrell og riv squashen. Tilsett oljen, squashen, valnøttene og sitronskallet. Sikt i hvetemelet med hevemidlene, saltet og kanelen. Tilslutt tilsettes rosinene og konjakken. Bland godt. Ha røren i en godt smurt form (22 cm i diameter).
Stekes ved 180 grader i ca. 1 time.
Glaser kaken med melis rørt ut i sitronsaft. En herlig, saftig kake.