Høstemelding uke 37

Nok en onsdag. Litt mer høstlig, men fortsatt mer enn nok å høste.

Høstemelding uke 37

Brokkolien er på hell, dvs. går i blomst. Høst i vei, til lagring også. Ringblomstene er flotte i åkeren, men ta gjerne med hjem også! De er flotte i vase, og så kan du bruke blomsten i maten i tillegg.

Det bugner i åkeren! Foto: Dag Jenssen

(hentet fra Urtekildens planteleksikon på rolv.no)
«Ringblomst i matlagingen
Kronbladene av ringblomster kan med hell brukes i matlaging. Det gjøres primært for å gi maten et spennende innslag av oransje farge, og blomstene kan bl.a. bidra til å kvikke opp lyse, litt triste supper, sauser og gryteretter om vinteren. Ringblomstens kronblad kan erstatte safran (Crocus sativus) i mange sammenhenger, bl.a. ved riskoking og i fiskesuppe. Urten er blitt kalt «fattigmannssafran», og har også vært brukt til forfalskning av safran, som er verdens dyreste krydder. Den gir samme farge som safran, men er langt rimeligere. Ringblomst gir også en annerledes smak og aroma enn safran. Noen hevder at ringblomst faktisk er den beste av de to fordi den fremhever smakene i maten, og gjør at all mat blir bedre. Ringblomsten kan med hell kombineres med de fleste krydderurter.

Friske kronblad kan brukes i salatbollen sammen med for eksempel agurkurt og blomkarse. De er også fine som pynt på mange desserter, eller bare brukt som fatpynt.»

Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s