Hva skjer’a?

Ordsky_redigertIMG_20140428_180327

Det er vår, og det er såtid. Sesongstartmøtet på Kafe K er avholdt og åkeren er klar for den nyervervede harven andelsgården har anskaffet, og som ventes i disse dager, og så skal det minsanten sås. Først skal det imidlertid regne litt, og det trengs i disse skogbrannfaretider.

Men selv om det ikke er sådd i åkeren ennå, gror det likevel på Hoppestad gård. Der forkultiveres nemlig kålplantene før de skal ut på friland.

Vi holder også på å lage en oversikt over åkeren med årets grønnsaker. Den blir lagt ut på denne siden så snart den er klar. Nytt i år er at vi skal sette poteter. Det er det sikkert mange som gleder seg over. Vi også.

Traktornytt
Vi har – som mange kanskje har fått med seg – anskaffet traktor. Det er en snart 50 år gammel Massey Ferguson 135, og den skal hjelpe oss å holde jorda klar og bearbeidet for såing og å holde ugresset nede. Den erstatter traktoren fra Århus, som vi var veldig takknemlige for å låne i fjor.

Vi har fått tak i en harv, som nevnt over, og nå er vi på jakt etter en trollramme og radrenserutstyr til den. Så dersom du vet om noe (og vet hva vi snakker om – dette er gartnerspråk og vi lærer nye ord hver dag) så rop ut til bente@dagjen.no

Her er videoen vi la ut på Facebook i yr glede:

Gartnernytt
Gartner Vibeke (Frost Andersen) hadde så vidt kommet i gang hos oss, og presentert for andelshaverne på sesongstartmøtet, da hun helt uventet kom inn på et høyst ønsket masterstudie fra høsten av. Dermed ble det vanskelig for henne å fullføre sesongen. Vi er lei oss for dette, men har samtidig fått tak i en god erstatter i Jarle Svendsen, som blant annet er utdannet agronom. Det betyr at Vibeke starter sesongen og har ansvar for planleggingen av årets avling, og så overtar Jarle så snart han er tilbake fra en planlagt reise, siste halvdel av mai.

Grønne fingre-nytt
Vi har mottatt følgende melding fra grønne fingre-gruppa:
Åkeren er nå harvet, frest og straks klar for raking . Grønne fingre inviterer derfor alle andeIshavere ut i åkeren for å kjenne på jorden, og ta et tak med raka. Vi er å finne i åkeren torsdag 15. mai fra kl. 18 og utover. Ta med termos, hansker og godt humør, vi har raker og benker til kaffepraten. Vi har bestilt fint vær, men ved dårlig vær utsettes det til nærmeste oppholdsdag. Håper vi sees!
Hilsen Grønne fingre gruppa

Nå blir det moro fremover, dere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s