Zucchini kaker
Squash, eller Zucchini tilhører samme familie som agurk og gresskar. Den vanligste sorten har en mørkegrønn farge, men det finnes også gul squash.
Smaken er den samme uansett farge.
Fruktkjøttet har en fast og jevn konsistens med en nøytral smak. Det fine med squash er at den tar opp smaken fra andre ingredienser i maten.
Den er svært allsidig og kan tilberedes og kuttes i alle former- rå i salat, grillet eller stekt til kjøtt og fisk, gratinert, i wok og som ratatouille.
Disse zucchinikakene er like nydelige på den første zuzccinien som blir moden som den siste.
Dette er absolutt en av mine favorittoppskrifter på zucchini. De er lette, sprø, mager og perfekt som en lunsjrett eller en sen kveldsrett.
ZUCCINIKAKER:
2 medium store Zucchini, raspet
1 stor potet, raspet
1 stor løk, finhakket
2 egg, pisket lett i en bolle
1 dl hvetemel
2 ts salt
1/2 ts pepper
solsikkeolje
Riv zucchini, ha den i et dørslag. Legg plast på toppen og gi den en kilo i vekt oppå sånn at mesteparten av vesken blir klemt ut.
La den stå i omtrent 20 minutter og renne av seg.
I mellomtiden har du resten av ingrediensene i en bolle og tilsetter zucchini til slutt.
Varm oljen i en stekepanne til medium eller høy varme, men ikke så høy at oljen brenner. Kakene skal stekes ganske hart for å bli sprø og fin. Stek de i et par minutter på hver side. Det går tre om gangen i en stekepanne.
Legg de over på et stekebrett etterhvert som de blir ferdig og hold de varm i ovnen.
Jeg liker de best duppet i lettrøme med masse finklipt gressløk i men de smaker også utrolig godt med wasabi tilsatt i rømmen.
Oppskriften er hentet på matbloggen min: http://evarinker.blogspot.no/search/label/zucchinikaker
Vel bekomme!