Høstemelding nr 3 2014
Det er sommertid, og mange er kanskje bortreist, eller på vei bort på ferie. Men grønnsakene gror likevel, de, og nå er tre til klare foruten reddiken som er klar på andre uken.
Ukens høstemelding finner du her.
Karse
Karse har en kraftig kryddersmak og brukes mest som grønn pynt på smørbrød, i salater og sauser. Karse taper smak dersom den varmes, og egner seg derfor ikke til koking.
Rapini
Rapini (eller bladbrokkoli) egner seg meget godt i pastaretter, og tilberedes på samme måten som spinat, har det blitt meg fortalt. I denne lenken finner du mange forslag til bruk (google-søk). Hva med for eksempel pasta med pikante pølser, rapini og parmesan?
Mizuna
Mizuna er i kålfamilien og i slekt med den mer kjente rucculaen. Den egner seg som sin mer kjente slektning godt i salat. I denne bloggposten får du vite mer om den.
God høsting, og nyt sommeren!