Ovnsbakte rotgrønnsaker a la Lars

Hva med for eksempel noen gule, røde og polkabeter?

Du peller de rotgrønnsakene du liker i andelshagen. Sist brukte jeg rødbeter, kålrot, rød og gul løk, nepe, vinterreddik og beter (som jeg aldri har vært borti før) + noen egengrodde gulrøtter. Vask og skrell hele stasen. Kutt alt opp i passende, men litt pene biter, staver og båter. Sleng alt i en smørt ovnspanne, bland godsakene. Ikke glem noen smadra hvitløksfedd og vær litt raus med olivenoljen du dønker hele greia med. Drøss over litt pepper, litt mer salt. Har du urter, la dem få plass på toppen av lasset. Dekk panna med sølvfolie. Bak i 40-50 min midt i ovnen på et par hundre grader, alt ettersom hvor grovt du har kappa godbitene og hvor presis ovn du har. Sjekk med gaffel om de er ferdigbakt, de skal være møre. Vil du ha stekeskorpe så ta av folien og kjør opp tempen på tampen.

Husk: en skal ikke spise dette fordi det er sunt, men fordi det er vakent godt.

By Lars Vik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s