Ratatouille med mangold

Ratatouille er kjempegodt. Det er en grønnsaksmiks med aubergine, squash, paprika, løk og tomat som hovedingredienser. Kok de en stund og du får en fyldig og saftig grønnsaksrøre som passer til mye.

Jeg skulle bruke den i dag til nakkekoteletter og kokte Ariel-poteter, og lurte på hvordan mangolden passet inn her. Da måtte jeg jo prøve, da, og det ble kjempegodt!

Hentet fra andelsgården: squash, løk, mangold og poteter

Selve oppskriften er basert på Bente Westergård sin, som du finner her

Ingredienser (4-6 personer):

  • 1 stor aubergine
  • 2 normalstore løk eller flere små
  • 4-6 hvitløksfedd
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 paprikaer
  • 1/4 av de stoore sqaushene på andelsgården eller en normalstor
  • 4-5 mangoldblader, ta bort stilken
  • litt salt, pepper, frisk timian og rosmarin

Fremgangsmåte

Kutt alt i passe store biter. Begynn med å frese auberginen i godt med olje. Oljen trekker inn først og svetter så litt ut igjen. Da har du i løk og hvitløk.
Når det er blankt, heller du over tomatene, paprikaen, squashen og mangolden, krydrer og setter til kok på lav varme i ca 30 min.

Voilá!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s