Rødbetsuppe
Denne suppen fikk vi servert på styremøte, hos vår styreleder Gunn Marit, i Osebakken andelsgård. Oppskriften er blitt til av Gunn Marit, Bente (daglig leder) og undertegnende i godt samarbeid. Den er virkelig god og rund i smaken med masse futt og antioksidanter.
Mitt absolutte første møte med denne suppen men dog ikke den siste.
DU TRENGER
4 rødbeter
2 løk
2 fedd hvitløk
2 små potet
1 gulrot
1 fennikel
(litt kål)
kumin (støtes)
ingefær (finraspes)
(laurbærblad)
1 liter kraft, høns/grønnsaksbuljong
Hvitløk, løk, fenikkel og kumin surres i olje, på svak varme, i passe stor kjele. Når dette er gyllent ta opp i terninger av rødbeter, potet og event kål, og hell på kraft og la suppen småkoke i ca 40 minutter til betene er gjennomkokt.
Mos med stavmikser.
Ha i ingefær, krydder og event litt godt smør (Røros smør).
Til å ha i når suppa serveres:
– enten yougurt med støtt cumin og fenikkelfrø – og spirer
– eller rømme
– smaker også supert med nystekt grovt brød
Oppskriften er hentet her: http://evarinker.blogspot.no/
Vel bekomme!