Skinke og makaronigrateng med sesongens grønnsaker
Til en form trenger du:
2 dl makaroni
1/2 brokkoli, i buketter som er i spisestørrelse
1/2 brokkoli, i buketter som er i spisestørrelse
1/2 blomkål, i buketter som er i spisestørrelse
1 gulrot, skåret i tynne skiver
3 ss margarin
3 ss hvetemel
4 dl melk
1 terning kjøttbuljong
3 ss margarin
3 ss hvetemel
4 dl melk
1 terning kjøttbuljong
1 beger cottage cheese
1 egg
400 g kokt skinke, pølse eller kylling
1 egg
400 g kokt skinke, pølse eller kylling
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 dl revet ost, cheddar med den litt skarpe smaken passer ypperlig
1/4 ts pepper
1 dl revet ost, cheddar med den litt skarpe smaken passer ypperlig
Slik gjør du:
Kok makaronien som anvist på pakken. Tilsett grønnsakene når det er to minutter igjen av koketiden. Når tiden er ute, heller du makaronien og grønnsakene over i et dørslag ,og skyller de godt i kaldt vann, for å stoppe kokeprosessen.
Smelt margarin i en kasserolle, tilsett melet, spe med melken og rør godt, til du får en glatt og klupefri saus. Tilsett et beger cottage cheese, kok opp og rør til osten er smeltet og sausen er glatt og fin. La sausen kjøle seg ned litt før du fortsetter, du kan godt helle sausen over i e plastbolle, fylle vasken halvt opp med kaldt vann, og sette bollen med sausen nedi så avkjøler den seg raskere. Bland så inn egget, makaroni og grønnsakene, skinken, og smak til med salt og pepper og hell blandingen over i en smurt ildfast form. Dryss osten over på toppen.
Stek gratengen midt i ovnen på 225 grader i ca. 30 minutter.
Det er selvsagt fritt frem for andre grønnsaker, alt etter hva som er i sesong på andelsgården vår.
Smaker godt med en salat og nystekt brød til.
Oppskriften er hentet på matbloggen min: http://evarinker.blogspot.no/
Vel bekomme!