Vårruller med grønnsaker fra andelsgården.

Vårruller er enkelt, billig og supergodt!

Passer ypperlig til den som prøver å unngå industruell ferdigmat, som inneholder mengder med transfett, salt og tomme kalorier. Lag dobbel porsjon og legg i fryseren. Lett å ta du ut når du innimellom har behov for et raskt måltid. 

Denne porsjonen rekker til 40 vårruller og det er antallet rispapir som er i pakken.

Disse kan også selvsagt lages vegetarisk. Da sløyfer du kjøttdeigen og øker på med grønnsaker.

IMG_5590

DU TRENGER:

2 pakker kjøttdeig a 400 gram, av svin

1 pakke Mama Sita krydderblanding, til vårruller 

1 stor løk, finhakket 

3 fedd hvitløk, finhakket 

1/2 vinterreddik, revet

50 gram grønnkål

50 gram mangold 

3 revne gulrøtter

1 spisskål, kuttet i tynne strimler (alle typer kål kan brukes)

1 pakke med vermichellinudler

5 ss soyasaus 

3 ss fiskesaus 

2 ss østersaus

1 ts salt og pepper

1 pakke med rispapir

1 egg

2 ss med olje, til pensling

Rispapir, Mama Sita krydderblanding og vermichellinudler får du i asiatiske butikker. 


Ha olje i en varm stekepanne og stek kjøttdeigen i flere omganger. Bruk en stekespade til å dele den i mindre biter. Tilsett Mama Sita krydderblandingen, som du får kjøpt i asiatiske butikker.
Deretter freser du løk, hvitløk, vinterreddik og grønnkål til det blir mykt (ikke brunt) og blander dette med kjøttdeigen. Tilsett så revne gulrøtter og den finhakka kålen.
Glass nudlene skal bløtes i vann i fire-fem minutter. Hell de over i en sil og klipp de i mindre biter. Tilsett sammen med soyasaus, fiskesaus, østersaus, salt og pepper.

Fordel 2 ss av fyllet litt inn på vårrullflaket. Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket. Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen. Lim den siste spissen med egg. Gjenta med resten av flakene og fyllet. Legg vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir og pensle dem med olje. Stek vårrullene på 225 °C i ca. 10 minutter.

 

IMG_5595

Server med ris, salat og søt chilisaus eller soyasaus.

Vel bekomme!

Oppskriften er hentet fra denne matbloggen:

http://evarinker.blogspot.no/2014/09/herlige-thai-varruller.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s