Tomat og ostegratinert torsk på seng av meldestokk stuing
4 stor tomater skåret i biter (el en boks)
2 ss tomatpuré
litt chilipasta
2 ss olivenolje
1/2 ts salt
2 hakkede hvitløk fedd eller en liten neve hakket/klipt kinesisk gressløk
revet ost/parmesan(gjerne en mix)
2-300 g blanchert mexikansk meldestokk
Tykk hvit saus (béchamel) av (jeg koker ½ hakket løk blank i smøret før melet tilsettes)
25 g smør
50 g hvetemel
3 dl melk
salt og pepper
Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. Ha i melet og pisk godt med en visp i 2-3 minutter på middels varme. Ha i litt og litt av melken. Fortsett å piske hele tiden. La sausen få et oppkok mellom hver gang. Smak til med salt, pepper og muskat
ELLER
bruk et tomt syltetøyglass og rist 4 ss mel og 4 dl melk sammen,varm det opp på svak varme under kontinuelig røring med visp – smaksett med muskal ,salt og pepper og bland inn de hakkede allerede blancherte meldestokkbladene(el spinat).
Legg stuingen I en smurt ovnsfast form
Legg 4 ryggfiler frossen torsk på den
Legg noen skjeer av tomatene(som er iblandet tomatpuré og 2 ss olivenolje
Sett det hele i forvarmet ovn – 200 °C Ferdig etter 20 – 25 minutter.Server med potet . CC
Denne oppskriften har vi fått tilsendt av Arne Forslund Bakken som er andelshaver på Århus andelsgård!