Rustikk høstsuppe med parmesan- kjøttboller og grønnkål

I dag er det høstjevndøgn. Da er dagen og natten like lang og det er utvilsomt høst. Tiden er nå inne for deilige, varmende supper med smak av grønnsaker, som har spiret og grodd siden våren og er nå på sitt aller beste. Denne suppen er både mettende, sunn og full av smak.

La festen begynne!

 

IMG_5435

 

DU TRENGER


400 gram karbonadedeig

1 stk egg

50 gram revet parmesan

1 ss sitronskall, revet

0,5 dl persille, hakket

salt og kvernet pepper

1 ss olivenolje

2 fedd hvitløk

1 stk fennikel

3 stk gulrot

1,5 liter kjøttkraft eller grønnsaksbuljong

150 gram pasta

1 stk liten squash

100 gram grønnkål

1 chilli, i tynne skiver (kan sløyfes)

 

IMG_5441

SLIK GJØR DU DET


Bland sammen karbonadedeig, egg parmesan, sitronskall og persille til kjøttbollene og krydre deigen salt og kvernet pepper. Form farsen med fuktige hender, til små suppeboller. 

Hakk hvitløk, skjær fennikel, sqash og gulrot i biter/skiver. Riv grønnkålen av den tykke stilken i midten og riv bladene i mindre biter.

Varm oljen i en stor kaserolle. Fres hvitløk, fennikel og gulrøtter et par minutter. Tilsett kraften og kok opp. Tilsett pasta og kjøttboller og la det putre i 5- 10 minutter til pastaen nesten er mør, sjekk koketiden på den pataen du bruker. Tilsett så squash, grønnkål og chili og la det putre et par minutter til. Smak til slutt suppen til med salt og pepper. Server med ekstra parmesan, godt brød og litt grønnkålpesto til det brøet hever smaken.

IMG_2057

Vel bekomme!

Oppskriften er hentet på denne matbloggen:

http://evarinker.blogspot.no/2014/09/rustikk-hstsuppe-med-parmesan.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s