Fårikål

Høsten er fårikåltid. Og siste torsdag i september hvert år feires fårikålens ofisielle festdag, i regi av av opplysningskontoret for kjøtt. På 1970-tallet ble fårikålen av Nitimens lyttere kåret til Norges nasjonalrett. 

Kok en stor kjele med like mye hodekål som kjøtt, og inviter venner eller familie rundt bordet. 

IMG_5423

Ingredienser

 

1.5 kilo hodekål/spisskål

1.5 kilo fårikålkjøtt

4 ts hel svart pepper

2 ts salt

3 dl vann

 

Skjær kjøttet i serveringsstykker, om du ikke har kjøpt ferdig oppskåret kjøtt. Skjær kålen i båter.

Legg kjøtt og kål lagvis i en rommelig kjele med salt og pepper mellom lagene. Legg kjøttet med fettsiden ned. Hell på vann og kok opp. Skru ned varmen, legg på lokk og la fårikålen småkoke i ca. 2 timer til kjøttet løsner fra benet og er mørt.

IMG_5424

Server fårikål rykende varm med gode kokte poteter og et persilledryss.

 

IMG_5429

Vel bekomme!

Oppsriften er hentet fra matbloggen:

http://evarinker.blogspot.no/2014/09/farikal.html

Én kommentar

  1. Tilbaketråkk: Høstemelding nr 15 2014 | Osebakken andelsgård

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s