Gulrotkake bakt med økologisk spelt

Den søte gulroten passer godt i kaker. Du kan også variere oppskriften med hakkede nøtter, hakket sjokolade, revet appelsinskall, rosiner eller annen tørket frukt.

1-IMG_3460

Du trenger:

3 stk egg
2 dl rørsukker
100 gram smør

1ts malt kanel
2 ts bakepulver
3 dl siktet spelt

1/2 dl maisennamel
5 dl gulrot, revet
1 sitron, revet skall, ikke saften 

1-IMG_3438

Pisk eggedosis av egg og sukker. 

4-IMG_3445

Når det står og går, smelter du smøret. Avkjøl smøret før du tilsetter det i eggedosisen, og sikt inn resten av ingrediensene. Bland de forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. 

Vend så inn sitronskall og revet gulrot på samme måte.

Fyll røren i en smurt kakeform, 24 cm rund form. Stek kaken på rist på nederste rille i 30-40 minutter. Sjekk at kaken er stekt med en kakenål. Henger det kakedeig igjen på nålen må den steke litt til.

4-IMG_3468

Til glasuren trenger du:


1 pakke Philadelpiaost naturell

1,5 dl creme fraiche
3 ss melis
1-2 ss presset appelsinsaft

Alt blandes sammen til en smidig og glatt krem – smør den på kaken mens den ennå er lunken. Du kan pynte med revet appelsinskall, revet sjokolade eller bær. Jeg hadde rips og solbær i fryseren fra Århus Andelsgård.

 2-IMG_3462

Oppskriften er hentet fra denne matbloggen:

http://evarinker.blogspot.no/2014/09/gulrotkake-bakt-med-kologisk-spelt.html

Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s