Fies mangoldpai med chevre

Fie hadde denne fantastiske paien med til vår høsttakkefest, fantastisk dansk håndtverk!

IMG_6221

Tertebunn:
250 g. speltmel. Jeg brukte økologisk grov sammalt speltmel, men du kan fint bruke fint sammalt eller siktet spelt/hvetemel
125 g. rørossmør eller anden god økologisk smør direkte fra kjøleskapet.
en klype havsalt
ca. 3/4 dl kald melk eller vand (jeg brukte Røros lettmelk)

Fyll:
ca. 300 g. mangold – både stilk og blader
1 stor løk (eller to mindre)
Olje til steking
salt og pepper

ca. 150 g chevre

2 store egg + 2 eggeplommer
3 dl. kremfløte
1 dl. melk – jeg brukte Røros lett melk,men bruk gjerne helmelk om du har.
salt og pepper.

Lag deigen først:
Bland mel og salt i en bolle. Smuldre smøret inn med fingrene. Bland inn kald melk litt om gangen til deigen samles. Hvelv deigen ut på et melet bord og elt den raskt til et rundt emne. Legg tilbake i bollen, dekk med plastfolie og sett på kjøl i min 30. minutter.

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kjevl deigen ganske tynt ut på et melet bord, og kle en terteform (ca. 25 cm i diameter) med den. Lad de grove deigkantene henge over kanten på formen. Dekk bunnen med aluminiumsfolie og tørre bønner og blindstek midt i ovnen i 15. min. Fjern bønnene og aluminiumsfolien og prikk bunnen med en gaffel. Stek bunnen videre i 10-15 minutter til den blir gylden.

Lag fyllet
Hakk stilkene fra mangolden og løken. Varm olje i en stor stekepanne og surr løk og stilkene i ca. 10. minutter til løken er myk.
Riv bladene i biter og ha de i pannen og lad det surre ca. 10 minutter. Krydder med salt og pepper.

Ha fyllet opp i den forstekte tertebunn. Skjær chevren i skiver og legg oppå mangolden.

I en bolle vispes 2 egg + 2 ekstra eggeplommer med fløte og melk salt og pepper.
Heldes forsiktig over terten.
Stekes i ovnen ved 180 grader i ca 30-35 minutter til den føles fast og chevren er gylden.

Uhm!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s