Rødbetkake med sjokoladekrem

Alle oppskrifter har en historie sies det. Dette var opprinnelig min svigerinne sin supergode gulrotkake, som jeg har tilpasset til rødbeter, byttet ut valnøtter med pecannøtter og osteglasuren med en mild sjokolamekrem. Den smakte simpelten helt fantastisk. Syren i rødbetene kler både kanelen og sjokoladekremen. IMG_6621

DU TRENGER TIL KAKEN

300 gram brunt sukker
2 dl maisolje
4 egg
275 gram hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ts kanel
375 gram rødbeter, revne
1 dl rosiner
50 gram pecannøtter, hakket

Vist sukker og olje lett og luftig. Tilsett eggene ett av gangen. Sikt og bland i mel, vaniljesukker, bakepulver, salt og kanel. Rør til slutt inn rødbeter, rosiner og pecannøtter. Ha deigen i en smurt springform med en diameter på 25 cm. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen 180 grader i ca 50-60 minutter. Sjekk med en kakenål om kaka er gjennomstekt. Stek den eventuelt noen minutter til om det henger ved deig på nålen.
Hvelv kaken og avkjøl den på rist.

IMG_6606

GLASUR
1 plate kokesjokolade
1 putt med kremfløte

Knekk sjokoladen i biter og ha den opp i en stålbolle. Varm fløten til den er ca 70 grader, den er ferdig når det ryker godt men den må ikke koke. Hell fløten over sjokoladen og visp sammen til sjokoladen er smeltet. Sett bollen i vannbad og avkjøl kremen. Når kremen er kald visper du den til en myk og smidig sjokoladekrem. Smør kremen på den avkjølte kaken og pynt med pecannøtter.

IMG_6612

Vel bekomme!

Oppskriften er hentet på denne bloggen:
http://evarinker.blogspot.no/2014/11/rdbetkake-med-sjokoladekrem.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s