Kurs i melkesyregjæring av grønnsaker.

Kurs i melkesyregjærding 9. februar 2015 på meierigården i Porsgrunn, klokken 18.00 til 21.00.

Osebakken Andelsgård er så heldige at en av våre medlemmer, Brita Helleborg har erfaring med melkesyregjæring, og har sagt seg villig til å holde et kurs for oss.
Her er en link til innlegg om melkesyregjæring som Brita har skrevet om på bloggen sin:

http://www.britadiktermat.helseborg.com/blog/category/melkesyregjaering/

Melkesyregjæring er en konserveringsmetode som nå er på vei tilbake. Det er flere og flere som har fått interesse for dette, og vi kan alle lage det hjemme på kjøkkenet.
Melkesyregjæringen gjør grønnsakene mer lettfordøyelige og gjør at innholdet av vitaminer, mineraler og ensymer bevares eller økes.
De melkesyregjærede grønnsakene inneholder probiotiske bakterier som er gunstige for tarmsystemet. God fordøyelse gir bedre helse.
Det finnes mange ulike måter å gjøre det på, men på dette kurset starter vi med det aller enkleste med melkesyregjæring av grønnsaker med havsalt og urter/krydder
Vanlige grønnsaker er greie å konservere på denne måten. Eksempler er kål, rødkål, gulerøtter, selleri og rødbeter.
Ta med skjærefjøl, kniv og en stor bolle og et stort norgesglass eller liknende til å fermentere i. Det er en god ide å ha tett lokk mens du transporterer glasset hjem.
Vi kjøper inn grønnsaker, havsalt og krydder til alle, slik at du får med deg en krukke som er i startfasen til å bli fermentert

Påmelding til Eva ved sende en mail til: evarinker@icloud.com

100 kr. person for grønnsaker og kurs
Vi skal kjøpe inn grønnsaker til alle, så vi må vite antall deltakere senest i løpet av fredag 6 februar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s