Nytt fra grønne fingre

Nå er sommeren her, og aktivitetene rundt andelsgården er godt i gang, både i og utenfor åkeren. Vi opplever heldigvis at det er mye engasjement hos våre andelshavere! For at en andelsgård skal fungere godt er man avhengig av nettopp det; noen engasjerte og arbeidsvillige andelshavere. Så er det opp til oss som administrerer å legge til rette for at dette engasjementet kommer best mulig til nytte. Det tenker vi å gjøre gjennom blant annet forbedret informasjon. Dere vil oppleve det gjennom:

  • Tydeligere skilting både i åkeren og i redskapsboden
  • Tydeligere anvisninger og veiledning for høsting, luking og bruk av grøden
  • Tydeligere rutiner for felles luking, med tilstedeværelse av gartner eller styret.

info-tavle Informasjon er viktig! Det første du vil se når du kommer til åkeren er en oppslagstavle med aktuell informasjon som blant annet høstemeldinger, viktige datoer og et telefonnummer du kan ringe om du river deg i håret i stedet for å rive opp grønnsaker fordi du ikke skjønner hvordan.

Bildene over er fra fjorårets grøde, og det er mange flotte grønnsaker på gang i åkeren også i år. Ikke alle andelshavere er like godt kjent med egenskaper og bruk av alle sorter. Vi tenker derfor at det er viktig at vi fortsetter det gode arbeidet med å samle oppskrifter og tips til bruk av grøden vår. Vi prøver i år å sette det mer i system sånn at det blir lettere for deg å finne frem. Høstemeldingene fortsetter som før.

Tom Harald Eckell viser hvordan man bruker en hjulhakke. Fra 2013

Tom Harald Eckell viser hvordan man bruker en hjulhakke. Fra 2013

Så har vi et mål om å styrke rollen til åkeren som et sosialt møtested og alle er velkommen til å bidra! Vi har som i fjor faste lukedager/tider. I år er det onsdager og søndager som gjelder, og disse dagene vil dere alltid finne et av styremedlemmene i åkeren ved luketid, samt en kopp kaffe eller te man kan dele om man ønsker. Kanskje tar noen med seg noe å bite i og? Følg med for videre informasjon og inspirasjon! Og husk: som aktiv andelshaver er du med på en verdensomspennende bevegelse med fokus på god matkvalitet, forsvarlig bruk av naturressurser og ivaretakelse av jorda vår! Gjør klar de grønne fingrene dine! Vi ses i åker’n! Hilsen Anne, Lene og Bente (ansvarlige grønne fingre)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s