Bakt reddik

Bakt_reddik_redigert

Denne oppskriften har jeg hentet fra Dagbladet og Christopher Sjuve, i en artikkel kalt «Bakt reddik, fy fasan». Jeg laget den i går som tilbehør til grillet makrell, og det ble kjempegodt. Det er en oppskrift etter min smak; få ingredienser, enkel og meget smakfull.

Oppskrift (gjengitt fra artikkelen):

Ingredienser:
12 stk reddik
olje
salt
50 g smør

Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 grader.

Skjær bort meste parten av den grønne stilken, men la litt være igjen. Vask dem grunndig så det ikke er noe jord eller sand innimellom de grønne tuppene.

Snitt av tuppen (litt mindre enn hatten av et egg) med det grønne. Hakk det grovt og sett til side.
Del resten av reddikene i to. Legg på et ildfast fat med olje og dryss over litt salt.

Bak dem i 18 minutter.

Lag brunet smør: Ha smøret i en liten kjele på middels varme. Pass på det som en smed! Det skal ikke svi seg, bare bli brunt.

Servér reddikene med brunet smør og dryss over de rå, hakkede bitene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s