Høste- og lukemelding nr. 12

Det er nå på sitt høyeste i åkeren. Nytt i denne uken er bla. hodekål og blomkarse!

Blomkarse

Hoestemelding nr 12-2015

Noen ord fra gartneren

I år var det kaldt lenge. Mange planter sto nærmest stille en måned. Når det først ble varmt nok til å så skulle alt helst vært sådd samtidig,- og det er jo litt vanskelig. Det har medført at at noen ting ikke rekker å bli ferdig i år, sesongen har blitt for kort. Jeg ser nå at for noen planter begynner det også å bli for kaldt på natta.
I år har vi ikke hatt på gjødsel på hele jordet, kun litt pelletert hønsegjødsel på enkelte grønnsaker. Etter råd fra landbruksrådgiver tok vi en pause i gjødslinga.
Det har medført i noe mindre planter. Neste år blir det gjødslet igjen.

Etter at jeg freste hele jordet en gang i vår kom det veldig nye nedbør. Dette førte til mer sammensunket og kompakt jord enn ønskelig. Det gjør vekstforhold generelt noe dårligere. Tistelen fikk dermed spesielt konkurransefortrinn og dukket opp.

I år har også vært det mystiske store meldestokkåret. Det har preget ugrassituasjonen. Dessuten hadde gartneren bestilt 3 uker sommerferie før han fikk gartnerjobben, og skulle til svigerforeldrene i Sveits og feire deres 70-årsdag.

I år har kålsommerfuglen kommet for første gang. Folk vil kunne oppleve larver i kålen. Det betyr at vi må dekke til kålen neste år.

Utover det går tankene mye ut på hvordan jeg skal forbedre livsbetingelsene for plantene og unngå å komme bakpå med ugrass neste år.

Endre, gartner

Høsttakkefest d. 15. oktober

Til tross for en kald vår og en litt kort sesong, skal vi naturligvis holde høsttakkefest, så sett allerede nå kryss i kalenderen d. 15. oktober.

Mer informasjon om arrangementet følger!

Velkommen og velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s