Surkål, rødkål og palmekål!

Det kan være fint å gå i åkeren nå, god utsikt mot elva, klar luft,- og kanskje får du noen tanker om neste sesong… epletrær og bærbusker for neste sesong er nå plantet langs jernbanen.

Og det er fortsatt høstemuligheter i åkeren. Du finner: Hodekål, spisskål, rødkål, rosenkål, grønnkål, palmekål, litt gul nepe, litt kålrot, gul og rød løk, noe trollpotet bak purren, purre, fennikel (små som mye annet dette året) men med mye god smak, noe gulrot, mye minigulrot, noe rødbete, noe ringblomst og noe potet bak solsikkene.

Hodekål kan du bla. bruke til surkål:

1 kg hodekål i tynne strimler kokes med
2 ts karve
4 ts salt
4 bs smør
6 dl vann

Når den har kokt ferdig, ha i 6 ts sukker og 6 ts 7% eddik

Rødkål kan brukes til, ja, rødkål:

Samme oppskrift som til surkål – eller du kan erstatte vann og eddik med 6 dl ren ripssaft. Karve kan sløyfes.

Men hvordan bruke palmekål?
De to legekokkene, cock au med, venner til gartneren, mener den er supergod, og har laget denne lille videoen!

Velkommen og vel bekomme

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s