Det er vår!

Nå er det vår – og selv om det fremdeles er kaldt på natten, så varmer solen og åkeren begynner så smått å bli klar til våronn.
Styret, gartner og daglig leder gleder seg veldig til sesongen. Det er tegnet og planlagt i månedsvis, frø til sesongen er kjøpt inn og nå klør det ordentlig i fingrene for å komme igang!
De neste måneder vil størsteparten av aktivitetene foregå i åkeren. Du er alltid velkommen her, til å slå av en prat med gartneren, gi en hjelpende hånd – hilse på de andre i åkeren og benytte anledningen til å bli kjent med andre andelshavere –  nye som gamle.

Husk å betale din kontingent/andel. Det er nå vi kjøper inn frø, utstyr mm. og fra 1 mai og ut oktober er gartneren ansatt i 100% stilling. 
I løpet av sommerhalvåret bruker styret så lite tid som mulig på styremøter og så mye tid som mulig i åkeren. Men det er et styremøte 12 mai -hvis du har en sak du ønsker styret skal behandle, er du velkommen til å ta kontakt til daglig leder, Anna Sofie Willumsen (asw@drodleriet.no). 

Samlinger i åkeren

På samlingene i åkeren har du mulighet til å møte representanter fra styret samt gartner og daglig leder. På de første to samlingene gjennomgår vi, hva vi skal ha i åkeren i år – og hvor. Der er også mulighet til å bli kjent med andre andelshavere, der er kaffe og te og hvis noen har lyst til å ta med en kakebit, er det ekstra hyggelig.
I tillegg er der praktiske oppgaver i åkeren under kyndig veiledning. 

Onsdag 20 april kl. 17:30
Ut over kaffe, prat mv skal vi rydde litt rundt brakka, samle søppel og stein i åkeren. Da kan gartneren begynne å frese de første sengene. Da blir det mye enklere å så og luke i en åker uten stein.
Har du ikke har helse til å samle stein, så kom likevel. Har du tid og lyst til å bake kake til kaffen, er det helt sikkert velkommen.
Og så kan vi – litt overraskende, høste gulerøtter – tro det den som kan. De har ligget under halm og er små fine og knasende sprø! Vi samler de siste godbitene fra fjoråret før åkeren freses opp. 

Torsdag 19 mai – tidspunkt følger
Vi ser hvor langt vi har kommet med våronn. Kanskje skal der rakes og sås, kanskje skal der ryddes litt – vi skal helt sikkert kose oss og så skal vi så squash og gresskar.

Der har fra andelshavere vært ønske om å ha flere typer squash og gresskar i åkeren – og det vil vi selvfølgelig gjerne.
Nå har du mulighet til å se den spire og gro hjemme i din vinduskarm – vi trenger nemlig plass til å forkultivere ca 300 planter. De spirer ved stuetemperatur og er ikke vanskelig å passe. De skal bare ha lys, vann og kjærlighet. Når de er små planter kan de evt. flyttes i drivhus, hvis noen har det hjemme i hagen.
Så hvis du har plass i din vinduskarm – til 1,5 eller 10 planter, så vil det være helt fantastisk. Hvis vind og vær vil oss det godt, kan de plantes i åkeren i midten av juni.

Onsdag 15 juni
Andelsgården samarbeider med PIT i år og skal være med på å lage Grønn Oase midt i byen. Denne dagen samles vi og drar i samlet flokk til åkeren. Sett av datoen – dette blir gøy!.

Velkommen!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s