Ingefærsuppe med krutonger

INGEFÆRSUPPE MED KRUTONGER. Servert på Høsttakkefesten 2014.

20-25 g fersk ingefær
1 potet
1 gulrot
1 løk
1/2-1 persillerot + litt sellerirot
1-3 fedd hvitløk
tørket timian
ca. 1 1/2 l vann
økologisk kylling/grønnsakbuljong
salt og pepper

Skjær gønnsaker og ingefær i grove biter og surr dem litt i olje og timian uten at de tar farge.
Spe med vann og ønsket mengde buljong, (jeg brukte en halv bit hver av kylling og grønnsak). La alt koke 1/2 t
og smak til med salt og pepper.

Ha suppen over i en blender og juster tykkelsen.

KRUTONGER:

Skjær skorpene av ønsket mengde fint brød/loff og stek dem i en blanding av olje/smør/hvitløk og timian
i en stekepanne.
Del i mindre terninger og ferdigstek dem på bakepapir i stekovnen på 225 grader.
Snu dem slik at alle får fin farge.

Server suppen med krutongene og litt grønt.

Mange hilsner fra Inger Bergstrøm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s